خطای 404 چیست؟ + روش های رفع ارور 404

خطای 404 یا همان (404 HTTP not found) می تواند خزنده گوگل و کاربران سایت شما را کلافه کند و می تواند دلیل افت رتبه سایت باشد. چرا که آنها درخواستی را به سایت شما ارسال می کنند و یا اگر ساده تر بگویم آنها می خواهند وارد یکی از صفحات سایت شما شوند. فکر می کنند مطلب مورد نظرشان در آن صفحه است اما پس از ورود با ارور 404 مواجه می شوند و به یک صفحه خالی منتقل می شوند.

⚠️ خطای 404 اگر زیاد تکرار شود کاربرد اعتماد خود را نسبت به سایت از دست می دهد. گوگل هم به این نتیجه می رسد که این سایت محتوا و مطالب ارزنده و ارزشمندی ندارد. یا زیرساخت مناسب برای نگهداری اطلاعات و ارائه اطلاعات کاربران در این سایت فراهم نیست.

فقط این موضوع است که می تواند تاثیر خطای 404 در سئو منفی کند. در این مقاله به صورت کامل مطالعه می کنید که ارور 404 چیست و چگونه می توانید در بهترین حالت از تاثیرات منفی آنها برای سئو و برای اعتماد کاربران و تجربه کاربری بهتر جلوگیری کنید.

خطای 404 چیست؟

یکی از فاکتورهای مهم بهینه سازی سایت برای موتور جستجو این است که شما بدانید خطای 404 چیست. در اینجا مطالعه می کنید که در چه صورت  ارور 404 به وجود می آید.

خطای 404 چیست؟

1- زمانی که کاربر آدرس url صفحه سایت شما را در مرورگر خود اشتباه وارد کرده باشد.

2- وقتی که صفحه را پاک کرده باشید و آدرس آن را به یک صفحه دیگر ریدایرکت نکرده باشید.

3- زمانی که یک قطعه از یک صفحه حذف می شود مانند تصویر و ویدیو و پادکست.

4- سرور پاسخ درخواست را با کد 200 کد 404 با هم برمی گرداند.

5- وقتی که زمان پاسخ به درخواست های هدر طولانی می شود.

6- زمانی که لینکی برای یک آدرس اشتباه ایجاد می شود. مانند تصویر زیر:

به وجود آمدن خطای 404 به واسطه وارد کردن URL اشتباه

تعریف کلی و دقیق خطای 404 چیست؟

وقتی که کاربر یا خزنده گوگل درخواستی را به سایت ارسال می کنند اما پاسخی دریافت نمی شود دلیل آن می تواند موارد بالا باشد. در این صورت خطای 404 برای آن صفحه ایجاد می شود. 

✔️ باز هم اگر بخواهیم به صورت رقیق تر و واضح تر بگوییم که خطای 404 چیست. باید بگویم که قبلاً در آن صفحه و یا بهتر است بگویم در آن آدرس چیزهایی وجود داشته است که الان وجود ندارد و یا ممکن است وجود داشته باشد اما به دلیل زیرساخت‌های سایت آن چیزها به کاربر و خزنده گوگل ارائه نشود.

در چه صورت ارور 404 به وجود می آید؟

خیلی از دوستان فکر می کنند که ارور 404 فقط زمانی رخ می دهد که صفحه به صورت کامل پاک شده باشد یا آدرس آن تغییر کرده باشد. این شد دو دلیل اما دلایل دیگری هم برای به وجود آمدن خطای 404 وجود دارد که می توانیم به حذف تصاویر و ویدیوها اشاره کنیم.

⚠️ اگر شما در قسمت رسانه سایت خود و قسمت فایلهای سایت خود چیزی را حذف کنید صفحه باز می‌شود و ریسپانس کد 200 را برمی گرداند. اما آن قطعه از صفحه شما که ممکن است یک تصویر یا یک ویدیو باشد با خطای 404 مواجه می شود.

بنابراین به طور کلی به آدرس صفحه تاثیر نمی گذارد اما در هر صورت ارور 404 در آن صفحه وجود دارد.

همچنین همانطور که گفته شد ممکن است آدرس لینک که داده‌اید اشتباه باشد و یا آدرس صفحه را کاربر در مرورگر به صورت اشتباهی وارد کرده باشد.

تاثیر خطای 404 در سئو

ارور 404 ممکن است طبیعی باشد اما به صورت کلی تاثیر خطای 404 در سئو زمانی زیاد می شود 2که تعداد آنها خیلی زیاد شده باشد.

اما اگر کم باشد طبیعی است.

تاثیر خطای 404 در سئو

گوگل می‌گوید ما درک می کنیم که وب سایت‌ها نمی توانند از برخی موارد جلوگیری کنند. مثلاً محصولاتی که تمام شده است و یا صفحاتی که انقضای آنها تمام شده است.

پس تعداد درخواست‌هایی که به صورت کلی پاسخ داده می شود توسط سرور هر سایت اگر کمتر است 5% آنها با خطای 404 مواجه شود از نظر سئو و رتبه بندی هیچ مشکلی ندارد.

اما اگر تعداد آنها زیاد شود گوگل به این نتیجه می‌رسد که آن سایت یا فعالیت خود را متوقف کرده است. یا به صورت جدی مدیریتی بر روی صفحات منتشر شده و پاک شده و یا درخواست های کاربران و خزنده‌ها ندارد بنابراین افت رتبه صورت خواهد گرفت.

اگر به صورت عمیق تر وارد تاثیر خطای 404 در سئو شویم متوجه خواهیم شد که بازخوردی که کاربران به صفحات سایت می دهد می تواند تاثیر منفی بر سئو بگذرد.

یعنی چه؟

یعنی زمانی که کاربر درخواستی را به سمت سرور ارسال می کند و با خطای 404 مواجه می شود. در آن صفحه هیچ المانی را نمی بیند مخصوصا اگر صفحه 404 را در سایت خود طراحی نکرده باشید.

در این صورت کاربر به خواسته خود نمی رسد و ممکن است پس از اینکه با این صفحه مواجه شود به سرعت خارج شود و نرخ پرش سایت شما افزایش پیدا کند.

این موضوع می تواند در سئو تاثیر منفی بگذارد. همچنین همانطور که می‌دانید زمانی که کاربران در یک مدت زمان مشخص به دنبال موضوعات به هم پیوسته هستند با یک یا چند وب سایت تعامل برقرار می کنند.

از بین آنها اگر یکی از وب سایت‌ها به درستی پاسخ او را ندهد ممکن است در نتایج بعدی که در گوگل می بیند. اما از ورود به آن وب سایت صرف نظر کند و به وب‌سایت‌های دیگر مراجعه کند. در این صورت نرخ کلیک در آن سایت کاهش پیدا می‌کند و تاثیر خطای 404 در سئو منفی می شود.

انواع ارور 404 چیست؟ (404 – Not found)

زمانی که درخواست های صفحه با خطای 404 مواجه می شود ممکن است با موارد و موضوعات مختلف ایجاد شده باشد همانطور که گفته شد چیز های بسیار زیادی وجود دارد که کاربر و خزنده گوگل با ارور 404 مواجه شوند.

اما زمانی که با آن مواجه می شوند با پیغامی از سمت گوگل و یا از سمت وب سایت و مواجه می شوند که انواع آن خطاهای 404 مانند فهرست زیر است.

  • not found – 404 (1)
  • No handler configured – 404 (2)
  • Request URL too long – 404 (3)
  • Site Not Found – 404 (4)
  • Denied by filtering rule – 404 (5)
  • MIME type restriction – 404 (6)
  • Too Many URL Segments – 404 (7)
  • Denied by request filtering configuration – 404 (8)
  • Request contains high-bit characters – 404 (9)
  • Verb denied – 404 (10)
  • File extension denied – 404 ( 11)
  • DAV request sent to the static file handler – 404 (12)
  • File attribute hidden – 404 (13)
  • Request header too long – 404 (14)
  • Request contains double escape sequence – 404 (15)
  • Content length too large – 404 (16)
  • Dynamic content mapped to the static file handler via a wildcard MIME mapping – 404 (17)
  • Query string too long – 404 (18)
  • ISAPI or CGI restriction – 404 (19)
  • Query string sequence denied – 404 (20)
  • Hidden namespace – 404 (21)

زمانی که شما با خطای 404 مواجه می شوید ممکن است با یکی از نوشته های بالا مواجه شوید.

اینها همه دلایل و مواردی است که یک سایت خطای 404 را دریافت می کند. که کاربر هنگام به وجود آمدن آن به یکی از این عبارت های بالا بر خواهد خورد.

بهترین روش های پیدا کردن صفحات 404

روش های بسیار زیادی وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها صفحات 404 سایت خود را پیدا کنید. اما با استفاده از مواردی که در ادامه مطالعه می کنید پیدا کردن صفحات 404 بسیار آسان و سریع صورت می گیرد.

1- با استفاده از گوگل سرچ کنسول

گزارش کاملی از تعداد درخواستها و صفحات 404 به شما می دهد برای مشاهده این گزارش می توانید وارد گوگل سرچ کنسول شوید و از منو سمت چپ گزینه پیج را انتخاب کنید.

گذارش صفحات 404 در قسمت page کنسول گوگل

سپس یک فهرست می بیند که مشخصه های متفاوت ظاهر شدند مانند تصویر زیر.

برای اینکه صفحات 404 سایت خود را مشاهده کنید کافی است بر روی آن کلیک کنید و تمام صفحات را به صورت پشت سر هم مشاهده کنید.

اما اگر بخواهید بدانید که درخواست های خزنده های گوگل که با ارور 404 مواجه می شوند کدامند باید به قسمت settings بروید و گزینه OPEN REPORT را بزنید.

سپس از قسمت By response می توانید خطای 404 را مشاهده کنید. البته این به این دلیل نیست که حتماً باید آنجا این خطا وجود داشته باشد.

اما اگر سایت شما در پاسخ به برخی از درخواست ها کد 404 را برگرداند می توانید از این قسمت مشاهده کنید.

با کلیک کردن بر روی آن قسمت می توانید تمام درخواست‌هایی که با ارور 404 مواجه شدند را مشاهده کنید. آنها ممکن است فایل صفحه و یا تصویر و غیره باشند.

2- ابزارهای آنلاین

شما می توانید از وب سایت های آنلاین استفاده کنید و صفحات 404 خود را پیدا کنید. اینجا می خواهم به شما یک ابزار بسیار باکیفیت هم معرفی کنم تا بتوانید با یک کلیک تمام صفحاتی که در سایت شما خطای 404 را برمی‌گردانند را پیدا کنید.

نام این سایت Dead Link Checker است به معنای جستجوی پیوندهای مرده است.

پس از ورود به این سایت می توانید آدرس صفحه اصلی سایت خود را وارد کنید و Enter را بزنید. پس از این کار خزنده های این وب سایت وارد وب سایت شما می شوند به دنبال صفحاتی که خطای 404 را برمی‌گردانند می گردند و آنها را پیدا می کند و تک تک آنها را در یک لیست به شما ارائه می دهند.

ابزار آنلاین برای پیدا کردن ارور 404 در تمام سایت

نکته توجه کنید !!

این کار را در زمان شلوغی سایت خود انجام ندهید هر وب سایت یک زمانی برای پیک شلوغی روزانه دارد برای اینکه زمانی که کرال های این وب سایت وارد سایت شما می‌شوند منابع سرور را مصرف می کنند و سرعت بارگذاری سایت شما به شدت کم می شود.

تا زمانی که این بررسی به اتمام برسد. توجه داشته باشید که نسبت به تعداد صفحات سایت شما خزیدن در آنها ممکن است طولانی یا به سرعت انجام شود.

بنابراین صبور باشید تا اطلاعات شما کامل شود و صفات 404 سایت شما در یک لیست به شما گزارش داده شود.

روش های رفع خطای 404

لازم است بدانید که گاهی اوقات همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم نیاز نیست به روش های رفع خطای 404 حتما بپردازید. در واقع این یک روند طبیعی است اما فقط باید حواستان باشد که تعداد آنها زیاد نشود.

روش های رفع خطای 404

اگر به صورت طبیعی مثلاً در هر 20 صفحه که در سایت شما منتشر می شود شما یک صفحه 404 تولید می کنید یا ممکن است مجبور شوید یکی از صفحات را پاک کنید هیچ مشکلی در رتبه بندی شما وجود نمی‌آید. اما اگر تعداد آنها بیش از حد شود ممکن است کاهش رتبه سایت  به وجود بیاید.

اما در اینجا می خواهم به شما بگویم که چگونه می توانید این خطا را رفع کنید با استفاده از ریدایرکت می توانید صفحات 404 را به یک آدرس دیگر منتقل کنید اما باید بدانید که از کدام روش ریدایرکت استفاده کنید تا این صفحات به خوبی رفع شوند.

روش اول برای برطرف کردن ارور 404

هر صفحه یک رنک و اعتباری در گوگل پس از مدتی بدست می آورد. اگر می خواهید چند صفحه را با هم ادغام کنید و یا صفحه ای که خطای 404 دریافت می کند مربوط به یک صفحه دیگر در سایت شما می شود می توانید از تغییر مسیر 301 استفاده کنید و آن را به صفحه مورد نظر منتقل کنید.

در این صورت تمام اعتبار صفحه از همان لحظه به بعد به صفحه مقصد منتقل می شود اما در نظر داشته باشید که پس از مدتی آدرس آن صفحه از سایت شما از گوگل حذف می شود.

رفع خطای 404

در این صورت تمام اعتبار به صفحه مقصد منتقل شده است و شما می توانید ریدایرکت را به صورت کامل از سایت خود حذف کنید. البته در نظر داشته باشید که این موضوع به مرور اتفاق می افتد و ممکن است تا یک سال زمان ببرد.

روش دوم برای رفع خطای 404

اگر آن صفحه به طور کامل حذف شده است و هیچ جایگزینی در سایت شما وجود ندارد می توانید آن را به صفحه اصلی سایت خود ریدایرکت 410 کنید.

در این صورت به گوگل اعلام می کنید حذف شده است و جایگزینی برای آن نیست و لطفاً آن را از نتایج حذف کن.

روش سوم برای برطرف کردن ارور 404

گاهی ممکن است آدرس صفحه کد 200 را بازگرداند اما تصویر یا فایل ویدیو و یا غیره که در آن صفحه وجود دارد با خطای 404 مواجه شود.

در این صورت صفحه لود می شود اما جای تصویر و ویدیو شما خالی می ماند. در این صورت شما یک تگ باز و بسته شده img یا video در صفحه خود دارید اما منبع آن مشخص نیست چرا که آدرس آن از هاست و یا قسمت رسانه های سایت شما حذف شده است.

برای رفع این کار کافی است آن صفحه را مجدد بازنویسی کنید و تصویر و یا فایل پاک شده را مجددا آپلود کنید و آن را جایگزین کنید در این صورت خطای 404 شما  رفع می شود.

⚠️ در نظر داشته باشید که اگر از فایل های سایت خود یا همان تصاویر و ویدیوها چیزی را پاک می کنید. مطمئن باشید که این فایل‌ها در صفحات سایت شما جایگذاری نشده است و از آنها در حال حاضر در سایت شما استفاده نمی شود.

حتما دیده‌اید که در بعضی از وب سایتها مخصوصاً وب سایت‌هایی که آنها را با وی پی ان باز می کنید سایت به خوبی می شود و می توانید وارد صفحات شوید. اما بعضی از قسمت های آن پیغام خطای 404 نمایش داده می شود.

که در این صورت اگر این اتفاق رخ دهد پاسخ http به درخواست شما 404 و 200 می باشد، یکی برای صفحه که با موفقیت لود شده است و یکی برای آن تصویر یا ویدیو که با خطای 404 مواجه شده است.

روش های جلوگیری از به وجود آمدن خطای 404

مواردی که در بالا به شما گفتم می تواند بهترین روش‌هایی باشد که خطای 404 را رفع کنید. اما لازم است بدانید اینکه هیچ وقت در سایت شما ارور 404 دریافت نشود یک فرض محال است.

روش های جلوگیری از به وجود آمدن خطای 404

توقع نداشته باشید خطای 404 سایت شما به صفر درصد برسد. در تاین صورت حساسیت شما بیهوده است. البته ممکن است برسد اما اگر نرسید نگران نباشید هیچ اتفاقی در رتبه‌بندی سایت شما نخواهد افتاد.

جمع بندی:

در این مقاله همه چیز را در مورد خطای 404 به شما عزیزان گفته شد. با استفاده از مطالب این صفحه می توانید تمام مواردی که در ابزارهای مختلف به شما گزارش ارور 404 می‌دهند را رفع کنید.

همچنین در نظر داشته باشید که گاهی لازم نیست خطا را رفع کنید و در تعداد کم آن یک امر بسیار طبیعی است. همانطور که در مقاله برای شما به صورت کامل توضیح دادم.

هر سوال یا مسئله در مورد این موضوع برای شما پیش می آید می توانید از قسمت نظرات از ما بپرسید تا به شما پاسخ دقیق آن داده شود.

همچنین می توانید نظر خود را در مورد مقاله خطای 404 ثبت کنید.

امیدوارم که موفق باشید و این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا