گوگل چگونه کار می کند؟

برداشت اکثر افراد از اینکه گوگل چگونه کار می کند اشتباه است. می خواهیم روش عملکرد بزرگترین موتور جستجو جهان را بررسی کنیم که واقعا با چه سیستمی می تواند با تمام زبان‌های انسان به تمام افراد جهان این خدمات و امکانات نا محدود و ارزشمند را ارائه کند. وقتی یک فروشگاه را می بینید که بسیار شلوغ است معمولا افراد به فکر فرو می روند که چطور کار می کند و چقدر درآمد دارد و غیره… اما ما می خواهیم در مورد یک کسب و کار و سیستمی صحبت کنیم که به کل بشریت خدمات می دهد.

هر فردی تا کنون به تعداد بیشماری از گوگل کمک گرفته است اما کمتر کسانی این سوال پیش می آید که گوگل چگونه کار می کند. من وقتی به این جواب به صورت واضح رسیدم واقعا از این عظمت لذت بردم به همین دلیل تصمیم گرفتم یک مقاله در مورد عملکرد گوگل بنویسم که مطمئن هستم که این یکی از ارزشمند ترین مقاله های آموزش سئو است که پیشنهاد می کنم حتما تا انتها با دقت مطالعه کنید و از آن لذت ببرید.

خصوصا کسانی که خودشان مدیر و مالک یک وب سایت هستند و می خواهند یا می خواهند کسب درآمد از گوگل را تجربه کنند قبل از شروع هر گونه فعالیتی بهتر است که گوگل را بشناسند. برای اینکه بهترین بازخورد را در سئو و موفقیت سایت از طریق گوگل داشته باشند لازم است که بدانند گوگل چگونه کار می کند.

پس در ادامه به تمام مسیر عملکرد گوگل را با هم بررسی می کنیم تا ببینیم این بیزینس جهانی چگونه کار می کند.

سیستم جمع آوری اطلاعات، رتبه بندی و نتایج گوگل چگونه کار می کند؟

عملکرد گوگل در چهار مرحله صورت می گیرد که این سه مرحله بخش های جذابی دارد. برای اینکه کاملا درک کنید که گوگل چگونه کار می کند باید این سه بخش و اجزا آن را بدانید. بخش های عملکرد گوگل عبارتند از:

گوگل چگونه کار می کند؟
  1. جمع آوری اطلاعات
  2. فرایند ایندکس
  3. رتبه بندی صفحات وب
  4. نمایش نتایج

چهار بخش اصلی عملیات موتور جستجو گوگل موارد بالا است که می خواهیم هر کدام از این بخش‌ها را بررسی کنیم.

1- جمع آوری اطلاعات

برای اینکه این بخش را بخوبی متوجه شوید ابتدا می پردازیم به اینکه خزنده یا همان کرالر گوگل چگونه کار می کند. آنها همان ربات‌های طراحی شده هستند که با چشم دیده نمی شوند. وظیفه آنها بررسی کردن و به اصطلاح خزیدن در تمام صفحات وب جهان و جمع آوری اطلاعات آنها است.

– روش کار آنها چگونه است؟

آنها یک صفحه را بررسی می کنند و تمام اطلاعات آن صفحه را جمع آوری می کنند سپس از طریق لینک‌های ایجاد شده در آن صفحه وارد صفحات دیگر می شوند. به همین ترتیب تمام صفحات یک سایت و تمام صفحات وب جهان را بررسی می کنند و اطلاعات آنها جمع آوری می کنند.

نکته:

اگر ورود خزنده‌ها در فایل Robots.txt در یک سایت مسدود شده باشد آنها نمی توانند آن صفحه از آن سایت را بررسی کنند و اطلاعات آن را جمع آوری کنند. (می خواهید بدانید فایل Robots.txt چیست؟ مطالعه کنید)

همچنین آنها نمی توانند از لینک‌هایی با خاصیت نوفالو nofollow عبور کنند.

و همچنین آنها نمی توانند از دکمه‌ها (butoon) عبور کنند و این یکی از تفاوت های دکمه و لینک است.

آنها پس از آنکه این خزنده‌ها اطلاعات وب سایت را جهم آوری می کنند آنها را به دیتابیس های غول پیکر گوگل منتقل می کنند و این اطلاعات در آنجا ثبت می شوند. (لازم است بدانید و هر بار تغییرات در صفحات وب این خزنده‌ها مجدد اطلاعات جدید را جمع آوری می کنند و به دیتابیس گوگل منتقل می کنند)

گوگل دیتابیس های بسیار زیادی دارد که در برخی از آنها درDalles, Oregon, Atlanta, Georgia, Reston, Virginia, Lenoir, North Carolinam, Moncks Corner, South Carolina واقع شده‌اند.

لازم است بدانید که خزنده‌های زحمتکش گوگل همیشه در تمام ساعات شبانه روز در تمام دنیای وب در حال خزیدن و بررسی کردن صفحات هستند. تا اگر صفحات جدید منتشر شده بود یا صفحات تغییر کرده بود اطلاعات جدید را تحویل دیتابیس گوگل بدهند. اگر تا اینجا متوجه شدید که گوگل چگونه کار می کند در ادامه می گوییم چطور اطلاعات و صفحات رتبه بندی می شوند.

2- فرایند ایندکس گوگل چگونه کار می کند ؟

ایندکس شدن یا نشدن یعنی نهایی شدن تصمیم گوگل برای اینکه صفحه را در نتایج نمایش دهد یا خیر.

خوب حالا می خواهیم ببینیم که روند ایندکس شدن سایت در گوگل چگونه کار می کند. بعد از اینکه اطلاعات جمع آوری شد حالا گوگل تصمیم می گیرد که کدام صفحه ایندکس شود و کدام صفحه ایندکس نشود. معمولا زمان ایندکس سایت برای هر سایت متفاوت است اما در اکثر مواقع اینکس انجام می شود.

مگر اینکه گوگل با صفحات با آدرس های تکراری یا محتوای کپی شده یا عنوان‌ها و کلمات کلیدی تکراری برای یک صفحه مواجه شود که در این صورت نتیجه فرایند ایندکس منفی خواهد بود.

3- رتبه بندی صفحات وب

به مرحله رتبه بندی گوگل رسیدیم که می خواهیم بررسی کنیم که سیستم طبقه بندی و جایگاه دهی تمام سایت های جهان توسط گوگل چگونه کار می کند.

گوگل برای رتبه بندی این اطلاعات قوانینی را ایجاد کرده است و آنها را برنامه نویسی کرده است که ما به آنها الگوریتم های گوگل می گوییم. با استفاده از آنها فعالیت کلی و صفحات مختلف تمام وب سایت‌ها امتیاز دهی می کند.

هر کدام از این الگوریتم‌ها برای یک یا چند موضوع خاص طراحی شده‌اند و آنها تقریبا تعداد زیادی دارند و تعداد آنها در حال افزایش است و همچنین تغییرات در هر چند وقت یک بار بر روی آنها صورت می گیرد. دلیل تمام اینها ارائه نتیجه مرتبط و عالی به کاربران گوگل است.

در نهایت با توجه به امتیاز یا رتبه نهایی هر صفحه، صفحات مختلف وب سایت‌ها را در نتایج جستجو نمایش می دهد.

4- نمایش نتایج

تا اینجا متوجه شدم که در هر مرحله از سیستم موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند. حالا بررسی می کنیم که نتایج رتبه بندی شده را چگونه به کاربران نمایش می دهد. اکثر مردم فکر می کنند نتایج جستجو در گوگل به صورت لایو و زنده است و اگر یک صفحه پاک شود همان لحظه در گوگل ناپدید می شود. البته کسانی که در فضای وب فعالیتی نداشته‌اند بیشتر اینگونه فکر می کنند.

اما اینطور نیست همان اطلاعات جمع آوری شده در دیتابیس را گوگل در نتایج جستجو به کاربرانش نمایش می دهد. بنابراین ممکن است یک صفحه از یک سایت پاک شود یا یک سایت به طور کلی از دسترس خارج شود اما صفحات سایت در گوگل باقی مانده باشد. دلیل ماندن صفحات پس از پاک شدن در سرپ گوگل چیست؟ تا مدت زمانی که دوباره کرال نشده است و توسط خزنده‌ها بررسی نشده است در سرپ گوگل باقی بماند.

وقتی شما جستجویی در گوگل انجام می دهید گوگل وب سایت‌هایی را به شما نمایش می دهد که تمام این مراحل برای آنها طی شده است. عملکرد کامل گوگل و اینکه کل سیستم جستجو، رتبه بندی و نمایش نتایج گوگل چگونه کار می کند را در این مقاله برای شما توضیح دادیم. امیدواریم که لذت برده باشید. موفق باشید

نظر شما در مورد این سیستم گوگل چیست؟ همینجا ↓↓ برای ما بنویسید

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا